London Tips - Äta ute

London är fullt av mysiga resturanger och cafeer, men det är lätt hänt att man som turist hamnar på någon sunkig pub mitt i smeten eller till och med McDonalds. Jag tänkte ge lite tips på god lunch i London, middagsresturanger och några alternativ till Starbucks för fikat.
 
Lunchställen
Om det är bra väder är det oslagbart att inhandla en meal deal på valfritt ställe (Jag gillar Pret-a-Manger och M&S) och sätta sig i någon av Londons alla parker. Mina favoriterparker är Regents Park och Primrose Hill, men även Hyde Park och Green Park är populära.
 
YO! Sushi - billigt och kul Sushiställe som finns i de flesta stadsdelar i centrala London. Maten kommer på rullband (även om de på vissa ställen har börjat experimentera med flygande matbrickor) som rullar förbi borden och man plockar helt enkelt av det man vill ha. Olika färg på tallrikarna betyder olika pris. Tips! Akta er för konkurrenten Wasabi där maten ofta är dålig.
 
China Town - om man vill äta kinesiskt som det smakar i Kina. Min vän Yong Yun visade mig de bästa ställena i China Town och nudelsoppa med prawn dumplings är svårt att slå, även mycket billigt. Tips! Testa även bubble tea och besök den kinesiska stormarknaden.
 
Spaghetti House - Mysigt pastaställe där det brukar finnas ett erbjudande om tvårätters för runt 12 pund, för en lyxig lunch. Den bästa resturangen ligger på Carnaby Street vid Oxford Circus och ett tips är att testa pasta med lax-sås. Yum!
 
St Christophers Place - Ligger gömt i en gränd på Oxford street. Mellan stora GAP och H&M finns en liten liten gränd utmärkt med en lila lyktstolpe och upptäcker man den blir man belönad med supermysiga småresturanger som italienska Carluscio där man kan äta en tung lunch eller en lätt middag för runt 10an per person, och då är det fin mat.
YO! Sushi och St. Christophers Place med Carluccio till vänster.
 
Middagsställen
 
Pizza Express - en lyxigare pizzakedja med lite krogfeeling. Servicen är alltid superbra och pizzorna är perfekt storlek för en person. Drick Peroni till och ta gärna extra mozzarella.
 
TGIF Covent Garden - Thank God It's Friday finns ju faktiskt i Sverige med, men är väldigt mycket mer prisvärt i England. Ta vad som helst med Jack Daniels-marinad och till efterrätt deras specialcheesecake och du kommer inte att ångra dig. Den i Covent Garden är minst "busy" och man behöver oftast inte vänta för att få ett bord.
 
Nando's - "Man eating chicken!" på en skylt utanför är ett kännetecken. Deras specialitet är peri peri-kyckling och man kan även köpa "endless frozen yoghurt" med överraskningssmak. Finns vegetariska alternativ och notan brukar sluta på 10-15 pund per person.
 
Borough Market + surroundings - Om du inte är sugen på en tung resturangmåltid är Borough Market ett bra alternativ. Köp lite här och var från varje stånd och fråga om smakprov på grillspett och bröd. En väldigt mysig kväll är garanterad, och det viktigaste, naturgodiset som säljs av två killar i ena hörnet. Var bara noga med vikten för priset stiger i svindlande fart.
 
GBK - Över hela London (men även nära Borrough Market) finns världens seriöst godaste hamburgare med världens ännu mer seriöst godaste oreo-milkshake. Har aldrig träffat någon som blivit besviken. Måste testas.
 
För lite mer klassiska (och dyra) resturanger kan jag rekommendera Vapiano på Great Portland Street och Supercoola asiatiska resturangen Inamo i Soho där bordsskivan är en interaktiv meny med bilder. För den kvällen då man lyxar till det lite grand.
Två bilder från Borough Market!
 
Fikaställen
 
Snog - Ligger någonstans i Soho-smeten men när man väl hittar dit är det värt det. Helt sockerfri frozen yoghurt med goda och nyttiga tillbehör. Ganska dyrt men också ganska mättande!
 
Cafe Concerto - För en lyxfika. Notan hamnar runt 10 pund men det är värt det bara för att få gå in i det lilla cafeet med bakelser och lyxiga tårtor i fönstrena. Deras varma choklad är den bästa jag smakat.
 
Patessiere Valerie - Billigare variant av lyxfikan. Man beställer på nota även här och får allt utburet till sitt bord, men kan erkänna att jag hellre hade sluppit resturangfeelingen här. Bakverken gör det dock värt besväret. Chokladmoussetårtan är oslagbar.
 
Kula - Får slå ett slag för svenska kula som ligger i St Christophers Place. Stans godaste våfflor och deras iste är helt fantastiskt. Plus att de flesta pratar svenska eller norska - bra ställe om man har hemlängtan!
 
Cafe Concerto på första bilden och andra är på Snog i Soho!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0