London Tips - Klubbar, Pubar och Barer

Dags för del två av det vi Svenskar gör i London, vi shoppar och vi festar. Så här kommer lite tips om du inte vet vart du ska gå på en utekväll!
 
Förfestställen
Edinboro Castle vid utkanten av Camden är mitt absoluta favoritställe i London när det gäller förfest. Helt undangömt, men när man väl kommer in är det livat. Fantastisk uteservering och jordgubbsölen är ett måste om man inte testat tidigare. Londons motsvarighet till Trädgårn' i Norrköping. Fast bättre.
 
Henry's Covent Garden
Det här stället är lite posh-varning på och jag hade aldrig gått in om inte Frida, en kompis, jobbade där. Väldigt tur att hon gjorde det för det är varm och mysig stämning, bra volym på musiken och bland de bästa drinkarna jag smakat. 
 
Tiger Tiger
Det här stället är lagom dyrt, har goda drinkar, snygg inredning och är lite halvt nattklubb men ändå inte. Hög musik, dansgolv finns men det fungerar ändå att sitta och prata och dricka fördrinkar. Perfekt ställe för en Lördagkväll om man inte vill gå på en "riktig" nattklubb.
 
I övrig pubväg så kan jag mest rekommendera i stort sett alla pubar på Marylebone High Street om man vill gå till en mysig klassisk engelsk pub med folk i någorlunda unga åldrar.
 
Henry's på första bilden och uteserveringen på Edinboro Castle på den andra.
 
 
Nattklubbar
Koko 
Nattklubben Koko i Camden är nog min största favorit av de Londonklubbar jag testat. Den ligger i en ombyggd gammal teater precis vid Mornington Cresent och ger en mäktig känsla. Plus om man gillar att dansa hårt, minus om man gillar att sjunga med i gamla låtar, då de oftast har DJ-kvällar som spelar egen musik. Koko ligger även nära en annan populär Camden-klubb, det ombygda stallet Proud.
 
Jewel
Mitt i Picadilly Circus ligger nattklubben Jewel och den lever upp till sitt namn. Slottskänsla på inredningen, mer classy än de flesta nattklubbar men negativt är dock att den stänger klockan 1. Det blir lite valuta för pengarna på det inträdet om man inte går ut klockan 9 liksom.
 
Zoo Bar
Mindre klubb vid Leicester Square där det finns en skön blandning människor. Inte lika konstlat som vissa Londonklubbar kan bli, utan folk kommer dit för att ha kul och det är trevligt och bra stämning. Människor från hela världen, som på de flesta klubbar i området.
 
Andra klubbar som jag inte har hunnit besöka än men hört mycket gott om är Ministry of Sound, med basdunkande dansgolv, fabric vilket är en av de största klubbarna och Whiskey Mist som är en väldigt lyxig klubb. Nästa gång jag åker till London ska jag även ta en drink på Sketch, kosta vad det kosta vill, och uppdatera på om det är så bra som ryktet säger.
Jewel på första bilden och Koko på den andra.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0