Vegetarianism och djurrätt

Jag har idag (typ igår) varit vegetarian i ett halvår. Några undantag har det blivit, mest när jag hälsat på folk och ätit maten de lagar. Jag har inte gjort någon radikalförändring och nu när jag bor hemma äter jag även fisk, det gjorde jag inte då jag bodde själv. Kommer nog utesluta fisk så mycket det går också när jag fått bättre koll på hur mycket järn man måste få i sig genom bönor osv.
 
Det känns dock väldigt bra att veta om att man inte bidrar till köttkonsumtionen och inte finns med i siffrorna. Jag är endast vegetarian för att jag inte vill stödja behandlingen av köttdjur och inte vill stödja fabriksuppfödning. Jag vill att djur ska bo hos bönder som bryr sig om dom, inte i fabriker. Köper även därför alla mejeriprodukter ekologiskt, speciellt ägg som ska vara kravmärkta från utomhushöns.
 
Andra saker man kan göra om man vill stödja djurens rättigheter om man inte är beredd att ge upp kött är bland annat:
 
-Välja märken som inte blivit testade på djur. Köp gärna från Yves Rocher och Body Shop.
-Adoptera djur istället för att köpa. Det finns många djur som behöver ett hem.
-Aldrig köpa päls. Skinn och päls är annorlunda, då skinn nästan alltid är slaktavfall medan djur som dödas för sin päls oftast endast dödas just för sin päls.
-Köp så mycket som möjligt ekologiskt och försök äta djurfritt någon gång i veckan.
-Skänka pengar eller bli medlem i djurens rätt
 
Varje gång jag ser på min fina hund eller på katterna så blir jag så tacksam över att de har det bra, när jag vet att de flesta djur i människors våld har ett rent helvete i hela sina liv.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0