Fina farmor

Förra veckan var blandad glädje och sorg.
 
Glädje i och med att jag fick träffa min familj, att jag fick komma hem ett litet tag, att jag fick fast jobb och de många fina stunderna som jag fick tillsammans med de omkring mig, familj, nya, äldsta och bästa vänner. Fick till och med chansen att åka upp till Stockholm en sväng och träffa min bff Kwon. 
 
Och sorg i och med att jag förlorat min farmor. Världens bästa farmor. 
 
 
Livet förändras fort. Det är bäst att ta vara på varandra. 
 

UPDATE

Det var väl ett par månader sen sist så tänkte skriva en liten uppdatering. Jag och Sara har nu fått massa möbler och fint i vår lägenhet, vi har verkligen kommit iordning. Jag jobbar på H&M för det mesta och extraknäcker lite på teknikmagasinet. Det har hänt flera stora förändringar här på sista tiden, först och främst har vi välkomnat 6 ytterligare norrköpingsbor här till bergen (de tog över den förra lägenheten) och sedan har 3 personer åkt hem, tyvärr. Vi saknar dom men vi har iallafall dubbelt upp med replacarna och sen tog de med sig sitt nintendo64 som jag alltid spelade hos mina kusiner när jag var liten så vi har att underhålla oss med. 
 
Vi hade julbord med teknikmagasinet i helgen. Lite sent kan man tycka... haha!
Samlade runt Mario Kart
 
En annan förändring är att jag har slutat äta animaliska produkter helt och blivit fullt ut vegan, vilket passar mig bra hittills och jag har inga planer på att sluta äta såhär. Det är flera andra i vår stora "familj" (alltså de tre hushållen där sammanlagt 13 personer bor) som funderar på att sluta äta kött, ägg och mejeriprodukter så kanske jag får sällskap och någon att laga mat tillsammans med? 
 
 
Jag har läst klart min harvard-kurs (och nailade den totalt med 96% i score!! yey!) och har nu börjat läsa en annan kurs från the university of Texas och skrivit upp mig på ytterligare 5 kurser. Älskar att möjligheten finns att studera online helt gratis, om man bara har motivationen och viljan till att fullfölja det. 
 
Just idag sitter jag och oroar mig för att jag har fått lite brunt på en kindtand, liksom i mitten av groparna, och jag börjar undra om det är karies för det har inte gått bort efter intensivt borstande. Därför måste jag nu kolla upp hur man får en tandläkare i bergen så att de kan rengöra och lägga på flour. Har haft problem med att shit fastnar i den tanden förut (den är onödigt gropig jämfört med resten av tänderna) men då har jag lyckats få bort det själv. Jaja sånt som händer. Intensiv flour-medicinering börjar nu så får vi se, kanske det försvinner inom några dagar. 
 
 
Har fått två nya ganska så otippade hobbyer, kosttillskott och brödbakning. Eller det är nog bara saker jag aldrig brytt mig om förut. När min syster flyttade hemifrån ärvde hon helt plötsligt mormors stora kärlek för blommor och hennes lägenhet är nu en djungel där hon har stenkoll på alla växter och kan ta hand om alla. Mina växter har dött ut för längesen förutom en som vi köpte på IKEA som tydligen skulle tåla allt. Däremot har jag kommit på hur kul det är att baka bröd, min mormors andra stortalang, så nu har vi storbrödbak minst en gång i veckan. Igår somnade jag dock och vaknade inte av timern så bröden stod inne i 3 timmar istället för 1. Nästa gång bakar jag inte bröd klockan 1 på natten, haha...
 
En av degarna till de bröd jag brände igår. Fatta vad gott det här brödet hade blivit! Det andra var ett hasselnötsbröd med linfrön och kokosbitar.
 
Här har vi ett saltigt bröd med havregryn och ett med soltorkade tomater och oliver inuti.
 
Vi såg också en skitbra film igår, nymphomaniac. Den handlar om en nymfomans livshistoria. Lite svårt att förklara varför den var så bra men som Sara sa: om man sitter i fyra timmar i en biosalong och inte längtar ut så är det en bra film. Fantastisk dialog, bra humor och vågad. Vi såg liksom den censurerade versionen vilket jag INTE hade gissat att det var om det inte kom upp en stor text om det i början. Måste nästan ladda ned den ocensurerade nu av nyfikenhet. Lars Von Trier is a genious.
 
Nu ska jag ut och springa och sedan jobba kvällsshift på H&M. Avslutar med en bild på Samir och Aco/AK, världshistoriens bästa guldfiskar.
 
(Dom har fått ett nytt och skitstort akvarium nu som inte är med på bild!)
 
 
 
 
 

RSS 2.0