PLAYSTATION

Vi hade några planer när vi flyttade in i lägenheten. En av planerna var att vi skulle köpa en espressomaskin med mjölkskummare (vi har skaffat motsvarande) och den andra var att vi skulle köpa ett tv-spel. Då är frågan:Vilket är mest värt, ett playstation 2 med 8 spel för 350 kr (körde svinmycket crash bandicoot när jag var typ 10) eller ett playstation 3 med 5 spel för 1 800 kr? Jag menar crash bandicoot i all ära men COD? Battlefield? Hur överens är vi att det är mer legit att betala för ett ps3? Överhuvudtaget liksom.
 
Jaja. Får se vilka som fortfarande är till salu på lönedagen. Då blir det slut på det sociala livet.
 

3 bra saker

1. Min nya telefon. Min gamla stängde av sig varje dag på jobbet och tömde batteriet från 80% till 0 på någon timme trots helt nytt batteri, så det var dags. Hade egentligen tänkt att vänta med att köpa ny telefon tills April då Z2 och S5 släpps men hey, fick bli en Samsung Galaxy S4 Active. Vattentät så riktigt bra bergentelefon med andra ord. Är nöjd.
 
2. Norrsken. Vi spelade monopol tills ca kl 1 igår på natten då vi fick reda på att det var extra stjärnklart. Vi vandrar bort till den mörkaste delen av innerstan för att se på stjärnorna och blir helt chockade när det böljar grönt ljus på himlen. En riktig bucketlist check. 
 
3. Idag kommer en ny person till Bergen och våra kollektiv. Alltid välkommet! Yey.
 
 
 
Har även färgat håret på mig själv. Fick gå en hårfärgningskurs genom jobbet och nu förstår jag för första gången varför resultatet aldrig blir som på förpackningen och hur man ska göra för att få den färg man vill ha! Smidigt att göra det hemma och slippa betala 2000 kr. Blev skitbra resultat!
 
 
 
 

RIP Dosa Killer Machine

Den absolut sjukaste saken som någonsin hänt mig hände precis nyss. OK.
 
Sara, som jag bor med, Supersnälla Sambosara. Hon har en hamster som heter Dosa. När jag kom hem i lördags på natten så tänkte jag gulla lite med hamstern men så fort jag gick in i rummet fick jag en dålig magkänsla. Jag gick fram till buren och försökte få kontakt med Dosa men han bara låg helt blick stilla i ett hörn. Jag öppnade luckan och han reagerade inte ens trots att han i vanliga fall är halvvägs ute bara man kommit in i rummet. Så jag tog upp buren och skakade lite på den och Dosa skakade stelt på sin plats, inte som en mjuk levande hamster utan som ett stelt dött objekt. Jag pratade högt med honom och bad honom att inte vara död. lovade att ta bättre hand om honom och att han skulle få bo med mig ute i vardagsrummet om han bara levde. Så petade jag på honom, kall och död. Jag tänkte att jag skulle vända på honom för att vara säker och vände upp honom så att han låg på sidan, i en helt onaturlig position. Sen gick jag ut, skickade ett sms till Sara (kl 04ish) (obs. jag var nykter vid tillfället) att Dosa var död sen gick jag och lade mig. Flera gånger sedan dess, alltså i lördags natt, har jag varit inne hos honom och suttit vid hans bur medan han legat stelt i sitt hörn i den där konstiga vinkeln som han hamnat i när jag petade på honom.
 
Sen idag så satt jag och Sara och snackade. Så frågade jag när hon skulle kasta Dosa innan han började ruttna och då börjar hon skratta. Hon ba: Men Dosa är inte död? Var du seriös med det där smset jag trodde det var ett jävligt elakt skämt! Jag ba: Nej alltså Dosa är död. Han dog i Lördags. Hon ba: Jag höll i honom och matade honom idag.
 
Och nu sitter jag alltså här brevid en livs levande Dosa. Är alldeles för creeped out för att orka bry mig om bilder och sånt. Nu måste han ju flytta ut till mig i vardagsrummet också eftersom jag lovade att ta så bra hand om honom om han levde. Så nu är det jag och demondosa. Stay tuned in.

And good day to you sir

 
 
Dagarna rullar på här i Bergen och det blir bara bättre och bättre väder! Eller egentligen har det mest regnat den senaste veckan men det är i alla fall varmare. Jag som fryser så lätt är glad sålänge det är 5 plusgrader eller mer sen får det vara vilket väder det villl.
 
Idag är det söndag och det betyder brödbakningsdag så just nu sitter jag och väntar på att limpan i ugnen ska bli klar. Den blir intressant den här, fick slut på mjöl när degen fortfarande var rinnig så jag blandade i ett paket glutenfri crunchy-musli som jag inte ens vet varför vi hade hemma och ett paket potatisfiber. Sålänge det är ätbart och jag slipper gå till affären så är jag happy hippo. Andra bra nyheter förresten är att jag numera är H&M Lagunens nya Conscious-ansvarig. När jag började på H&M trodde jag att det var en kedja som tog väldigt lite ansvar för arbetare och miljön men ju mer jag satt mig in i det desto tydligare har jag ändrat bilden till att det verkligen inte är så. H&M om någon har råd att ställa höga krav med de enorma inköpsmängderna de har vilket de också gör. Varje steg från odling till fabriker och arbetares rättigheter till transport och butiker och till slut avfall kontrolleras hårt och årligen sätts nya höga mål upp för hur det ska bli ännu bättre och det är otroligt kul att ta del av. Exempelvis har H&M satt som mål att redan år 2020 så ska all bomull som används inom H&M vara ekologiskt odlad! 
 
I vår butik fokuserar vi just nu på att informera om att 95% av kläder och textiler som kastas kan användas på nytt, behandlas om till råtextil eller brännas till energi. Alla H&M-butiker har också en klädinsamling där man kan lämna in sina gamla kläder (även de som är helt trasiga) och så tas de vara på igen. Själv har jag samlat ihop en påse med trasiga strumpbyxor och utslitna t-shirtar och lämnat in, så får man en 10%-rabattkupong som tack! Jag vet inte vad vinsten går till i Sverige men i Norge går den till UNICEFs arbete för barnens rättigheter. Så; skynda på och samla in allt gammalt tyg som ligger och skrotar men som ni inte vill kasta och lämna in det så får någon som behöver det användning för det.
 
Japp, så just nu cirkulerar tankarna mina på hur vi ska spara mer på resurserna och ge tillbaka till mother nature. Vi har ju bara en jord hur uttjatat det än låter vid det här laget. Buy it, love it and in the end, give it back. Här kommer en hoppspindel.
 
 
Måste dra. brödet kallar. Hej!

RSS 2.0