And good day to you sir

 
 
Dagarna rullar på här i Bergen och det blir bara bättre och bättre väder! Eller egentligen har det mest regnat den senaste veckan men det är i alla fall varmare. Jag som fryser så lätt är glad sålänge det är 5 plusgrader eller mer sen får det vara vilket väder det villl.
 
Idag är det söndag och det betyder brödbakningsdag så just nu sitter jag och väntar på att limpan i ugnen ska bli klar. Den blir intressant den här, fick slut på mjöl när degen fortfarande var rinnig så jag blandade i ett paket glutenfri crunchy-musli som jag inte ens vet varför vi hade hemma och ett paket potatisfiber. Sålänge det är ätbart och jag slipper gå till affären så är jag happy hippo. Andra bra nyheter förresten är att jag numera är H&M Lagunens nya Conscious-ansvarig. När jag började på H&M trodde jag att det var en kedja som tog väldigt lite ansvar för arbetare och miljön men ju mer jag satt mig in i det desto tydligare har jag ändrat bilden till att det verkligen inte är så. H&M om någon har råd att ställa höga krav med de enorma inköpsmängderna de har vilket de också gör. Varje steg från odling till fabriker och arbetares rättigheter till transport och butiker och till slut avfall kontrolleras hårt och årligen sätts nya höga mål upp för hur det ska bli ännu bättre och det är otroligt kul att ta del av. Exempelvis har H&M satt som mål att redan år 2020 så ska all bomull som används inom H&M vara ekologiskt odlad! 
 
I vår butik fokuserar vi just nu på att informera om att 95% av kläder och textiler som kastas kan användas på nytt, behandlas om till råtextil eller brännas till energi. Alla H&M-butiker har också en klädinsamling där man kan lämna in sina gamla kläder (även de som är helt trasiga) och så tas de vara på igen. Själv har jag samlat ihop en påse med trasiga strumpbyxor och utslitna t-shirtar och lämnat in, så får man en 10%-rabattkupong som tack! Jag vet inte vad vinsten går till i Sverige men i Norge går den till UNICEFs arbete för barnens rättigheter. Så; skynda på och samla in allt gammalt tyg som ligger och skrotar men som ni inte vill kasta och lämna in det så får någon som behöver det användning för det.
 
Japp, så just nu cirkulerar tankarna mina på hur vi ska spara mer på resurserna och ge tillbaka till mother nature. Vi har ju bara en jord hur uttjatat det än låter vid det här laget. Buy it, love it and in the end, give it back. Här kommer en hoppspindel.
 
 
Måste dra. brödet kallar. Hej!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0